Zenélni akartam megtanulni, de a gyógytorna tanfolyam fontosabb

A zenének központi szerepe van az életemben. Munka közben, esti pihenés alatt, napközben ahogy BKV-zok, mindenhez választok valami zenét. Valamilyen épp alkalomhoz illőt. Ezért mostanra úgy kezdtem érezni magam, hogy hiányt jelent az életemben, hogy én magam nem tudok zenélni…

Csak aztán kiderült, hogy nincs hozzá tehetségem, amivel előzetesen nem számoltam, de jobb, ha mindenki felkészül rá: lehet, hogy egyeseknek ez nem fog menni és kész!

De ekkor már elkapott az a fajta lelkesedés is, hogy eljárjak valahová, edzeni, egy főzőtanfolyamra, ha nem is zenéhez kapcsolódik a dolog, attól még lehetőleg legyen valami az egészből. Csak úgy valahova… Nem hittem, hogy egy lelkesedést kezdetben romboló, de később mégis lelkesítő dologba csöppenek ezután majd bele!

Az orvosom ugyanis közölte velem, hogy kezdeti porckorong sérv miatt szükséges lesz számomra valamilyen gyógytorna tanfolyam. Aggódtam az egészségem miatt is ugyan, de a Therapy4U csapata teljesen felvillanyozott. Egyrészt én szerencsére még csak megelőző jelleggel járok gyógytorna tanfolyamra, de a társaság és az ottani közeg nagyon szerethető! Szóval lett közösségi élmény is belőle, nem csak hasznos tevékenység.

gyógytorna tanfolyam

Nagyon örömteli, hogy sikerült valami valóban hasznossal lefoglalnom így magam, de nem akarom sokakban elaltatni a dolgot: nagyon figyeljetek oda a testetek működésére! Ez nem játék még akkor sem, ha komolyan az egyik nagy erényének tartom a Theapy4U gyógytorna tanfolyamainak és a teljes ott dolgozó csapatnak, hogy élvezetessé tudják tenni ezt a dolgot. Pedig ez azért nem éppen valami zenés fitness, vagy ilyesmi, de attól, hogy ha valamire komolyabb egészségügyi okokból van szükség, attól még miért kéne az egésznek ridegnek lennie? Tudják ezt a Therapy4U-nál is, és emiatt is nagyon népszerűek.

Meg persze a sikeres terápiáik miatt. Az orvosi eredményesség szempontjából is sikeres… Olyannyira, hogy azt tartják róluk (és ezt azért ők is előszeretettel mesélik magukról), hogy hozzájuk a legtöbben a jó hírük miatt érkeznek. Nem orvosi ajánlásra elsősorban, nem is a netes jelenlét miatt, hanem azért, mert szájról szájra nagyon gyorsan terjed a kiugróan jó hírük.

Már ránézésre is nagyon szimpatikus a csapatuk, és az is bizalomgerjesztő a weboldalukon, hogy látszik, érdemes egy csoportfotó mellett a tagok bemutatkozását is kitenniük. Mármint azokét a gyógytornászokét, akik náluk dolgoznak, mert mind emberileg, mind pedig szaktudást, végzettséget és egyebeket illetően nagyon vonzó a gárda. Kiváló csapatok gyűjtöttek össze! Nagyon jó, hogy mindenkinek legfelül meg van jelölve a szakterülete közülük, ezért hamar következtethetünk, hogy ha konkrét problémával fordulunk hozzájuk, aminek a feltárása részben már megtörtént akkor következtethetünk rá, már az arc és leírás alapján, hogy kihez fogunk kerülni, hogy ő majd miféle ember lesz.

Azért írom, hogy részben, mert ők segítenek majd feltárni – ha hozzájuk fordulunk -, hogy mi a baj. Ez az egész elgondolásuk és általános megközelítésük alapja: mindenkinek személyre szabottan megvizsgálják és alaposan utánajárnak, hogy honnan ered a problémája és annak megfelelően alakítják ki a terápiát is az ő esetében. Tehát nem sematikusan csinálják, nem általános recepteket alkalmaznak, hanem minden esetben egyéni terápiákat.

Dolgoznak náluk férfiak és nők egyaránt, nagyon szeretem, hogy mindenféle opciónk van jó gyógytornászt kapni, és, hogy nagy a csapat! Sőt, annyira elnyerték a hozzáállásukkal az én tetszésemet is, hogy sokszor a blogjukat is ajánlgatom, olyanoknak is olvasásra, akiknek nem is feltétlenül van szüksége gyógytornára, vagy gyógytorna tanfolyamra. De ettől még olvasmányos, fel lehet készülni a későbbiekre, meg lehet ismerni a test működését, és egyszerűen tényleg elnyerték a végső bizalmamat azzal, hogy még ilyen módon is igyekeznek segíteni – tehát még akkor is, ha valaki szó szerint nem fordul ugyan hozzájuk, csak felkeresi a weboldalukat.

Én mindenhol a megnyugvást keresem az életemben, és nagyon boldog vagyok, hogy a zene mellett egy újabb nyugodt sarkát is megtaláltam ezáltal a világnak!