Csak zenét veszek drágán, minden másra így keresek rá: “kedvezményes”

Az “árgarancia” és egyebek… Mindig zene füleimnek, ha ilyet hallok! Hogy aztán maradjon elég spórolt pénzem, hogy mindig új és minőségi zenét találjak valóban a füleimnek – immáron szó szerint.

A zene az életem, ami megtart vidámnak és erősnek a hétköznapokban, ezért nem sajnálok mindenféle zenét a legjobb minőségben, azonnal beszerezni. A bakelitekről nem is beszélve, no és arról, hogy szeretem a változatosságot. Zenei műfajok terén mindenevő vagyok, és tök jó dolog minden nap mást hallgatni. Aztán a legjobbakhoz gyakrabban visszatérek persze…

A minap e-tanúsítványt kellett készíttetni a lakásunkhoz. Ebből is olyat kerestem, ami a legolcsóbb, mégis sokan ajánlják. Nem vagyok bolond, azért utánaolvasok mindig mindennek! Az e-tanusitas.eu oldal jó példa arra, hogy ha nagyban csinálják, tudják tartani a piacon legkedvezőbb árat akkor is, ha a szolgáltatásuk nem csak, hogy nem rossz, hanem kifejezetten jó hírű. Őket a gyorsaság, az alaposság miatt is ajánlják, bizony!

Tényleg nem csak az energetikai tanúsítvány árak a legjobbak náluk. Rengeteg csomagajánlatuk van, végeznek ingatlan értékbecslést is, meg ilyesmi. Van például olyan lehetőség a tökre átlátható és a vevőt egyből maguknál tartó website-jukon, hogy ha 3 hónapon belül veszünk ingatlant, és az ő partner ügyvédi irodájukkal együttműködve intézzük az adás-vételt, 50.000 forintot engednek el a munkadíjból. Jól írtam, ötvenezret. Egy nullával sem kevesebbet, sem többet!

Na, az ilyen ajánlatokról beszéltem. Látszik, hogy ez akkora cég, annyira komplex struktúrával, számos munkatárssal, hogy minden szolgáltatásukat a leghatékonyabban végzik el, és írják is, hogy energetikai tanúsítvány árak tekintetében csak szóljunk, ha találnánk jobb ajánlatot, és ők hajlandók annyiért csinálni! Biztosak a dolgukban!

De, mi az az energetikai tanúsítvány, amit csináltatnom kellett velük és miért kell? Leírnak mindent erről is, akárcsak az ingatlanos értékbecslésről és egyebekről, de annyi a lényeg, hogy energetikai szempontból meg kell felelni bizonyos követelményeknek. Ha eladjuk az ingatlant, akkor bizonyítani kell ezt, ezért kell csináltatni tanúsítványt, és kapunk valamilyen besorolást.

Velük, az e-tanusitas.eu-val ez egykettőre meg lesz, és meg is őrzik a tanúsítványt egy “archívumban”. Készítenek napelemes rendszerek kiépítéséhez felvehető támogatáshoz is tanúsítást, és át is irányítanak jó napelemes kivitelezőhöz, ha még csak éppen eldöntöttük, hogy ilyesmit szeretnénk otthonra. Mi is ezért költözünk. Majd lesz saját napelem parkunk. Még ha kicsiben is, de megvalósítjuk! Fussátok át az oldalukat, mert tényleg zseniális, és talán már értitek, mire gondoltam “komplexitás” címszó alatt.