Zene a kerekekkel

Nagyon szeretem a zenét, már egészen a gyerekkorom óta. A zene annyi, de annyi helyzetben meg tud érinteni minket, legyen szó boldog vagy szomorú pillanatról. És ha jobban belegondolok, arra jövök rá, hogy zenét annyi minden kreálhat. Tudjátok, szokták mondani, hogy ,,zene füleimnek”… Mindenki számára jelenthet ez mást, valakinek a motor hangját, valakinek a tenger hangját, valakinek a madarak csiripelését, és valakinek, mint mondjuk nekem is, a gyerekkorom emlékképeiből felidézett kismotor kerekeinek guruló hangját. Az egyik nagyon régi emlékképem egy játszótéri jelenet, ahol anyukámmal és a testvéremmel vagyunk, és egy nagy területű aszfaltos pályán repesztünk a kismotorjainkkal. Azt vallják, hogy többnyire azok az emlékek maradnak meg kisebb korból, amelyek vagy nagyon pozitív, vagy nagyon negatív hatással voltak abban a pillanatban ránk. A mai napig itt van a fejemben az a hang, amit a kismotor kerekeivel idéztük elő oly nagy sebességgel.

A minap azon gondolkoztam, hogy mivel lepjem meg a keresztfiamat a közeledő születésnapja alkalmából, és ekkor ugrott be ez az emlék. Mi lenne, ha egy kismotorral lepném meg? Gondoltam. Nem telt el sok idő, elkezdtem keresgélni az interneten. Így jutottam el, a motorbolt.co.hu-ra. Ha internetről szándékozok vásárolni, nagyon alapos kutatómunkát végzek, mert biztosra akarok menni, hogy elég megbízható-e a honlap, amiről rendelni szeretnék, a feltett kép vajon tükrözi-e a valóságot, és ha bármi baj van, garanciát vállalnak-e rá? Hát, itt minden stimmelni látszik… Az én meglátásom az, hogy sokat elárul egy vállalat komolyságáról, hogy hogyan építi fel a weboldalát. Mindig megnézem, hogy van-e közvetlen kapcsolat az ügyfélszolgálathoz (itt stimmel), minden szükséges információ fel van-e tüntetve, a termékekből széles kínálattal rendelkeznek-e (szintén pipa), mennyi idő a kiszállítás, a termékeknél szerepel-e minden lényeges adat, stb. Volt már rá példa, hogy olyan honlapra találtam rá, ami nem ébresztett bennem bizalmat, és ez szerintem elengedhetetlen, viszont a Motorboltnál tehát minden teljesen elfogadható volt rögtön.

Amúgy egy kedves ismerősöm javasolta, hogy keressek rá a Koliken Maxwell típusú kismotorra, ekkor jött velem szembe a weboldal, ahol már az első oldalon ár-érték arányban nagyon szuper kismotorokat találtam. Több színben is találunk ezen az oldalon ilyeneket, például kék-szürke kombinációban, én ezt tudom a leginkább elképzelni születésnapi ajándékként. A termékadatoknál szerepelnek a méretek, ezért biztosra tudok menni abban, hogy méretileg megfelelő legyen. A korábban már leírt feltételek – hogy mi is szükséges ahhoz, hogy egy weboldal elnyerje a szimpátiámat – mind tényleg teljesülnek a linkelt honlapon. Visszavásárlási garancia, rövid szállítási határidő, pontos adatok a termékre vonatkozóan, és plusz szempont, hogy nem csak előreutalással lehetséges a fizetés. És, hogy a lényeget ne felejtsem ki: azóta is visszajárok ide, hiszen nem csak gyerekcuccok vannak. Messze nem, természetesen, csak én ezzel teszteltem úgymond az első vásárlást.

Különböző korosztálynak megfelelően vannak kerékpárok, rengetegféle színválasztékkal. Egy újabb ötlet hasított ekkor belém… Olyan régen bicikliztem már, nagyon szerettem, ma pedig már mindenhova autóval megyek, jó lenne néha biciklire pattanni. Környezetkímélő, és a mozgás sosem árt, így arra gondoltam, hogy magamnak is venni kellene egyet, csak a választás nem egyszerű ilyen termékkínálat mellett, ilyenkor lép életbe a ,,bőség zavara”. Meg kell említenem, hogy nagyon tetszik a webáruház hűségpontos rendszere, számszerűsítve egy 95.590 Ft-os kerékpár vásárlásánál 9559 hűségpontot kapunk, amely 1912 Ft értékű kuponra váltható be. Mi ez, ha nem egy klassz webáruház, ahol a Koliken Maxwell bőséges kínálatával és a komoly kerékpárok garmadájával egyszerre találkozunk?

Habár a születésnapig még van egy kis idő, de engem ez meggyőzött, valamint célom lett, hogy a Koliken kismotor és kerékpár segítségével alkossunk egy számunkra tökéletes zenét.