Zene miatt nem hallottam a csőtörést

A zene nagyon fontos részeit képezi a mindennapjaimnak, szinte nincs olyan nap, amikor zene ne szólna a mindennapi tevékenységeim közben a háttérben. Így valahogy a házimunkát is könnyebben tudom végezni, jobb a hangulatom, és az idő is gyorsabban telik. Néha azonban előfordul, hogy megfeledkezem magamról, és olyan hangerőre tekerem fel a háttérben szóló zenét, hogy a környezetem zajait meg sem hallom. Tudom, ez nem egy jó dolog, no, de ennyi bűnöm hadd legyen az életben. Egy ilyen alkalommal, amikor a zene maxon szólt, jártam úgy, hogy nem vettem észre, hogy valami gond van a fürdőszobában. Arra lettem figyelmes, hogy amikor beléptem, csupa víz lett a zoknim. Persze teljesen bepánikoltam, hirtelen nem tudtam mihez fogjak. Tudtam, hogy elsősorban a legfontosabb egy jó vízvezeték szerelő, aki elhárítja a káros következményeket. Mint modern ember, én is az internethez fordultam segítségért első körben, és meg is találtam a vizgazfutesszereles24.hu oldalát, ami így első blikkre szimpatikus is volt. Mélyebb mérlegelésre nem is nagyon volt időm, hiszen nagyon szorított az idő. A berendezési tárgyaim és a lakásom épsége volt a tét.

Szerencsére találtam a weboldalon telefonszámot, amit hívni lehet, ha megtörtént a baj. Láttam a honlapjukon, hogy 24 órás ügyeleti szolgálattal állnak az ügyfelek rendelkezésére, ami azt jelenti, hogy a nap bármelyik szakában lehet őket hívni, ha megtörtént a baj. Valljuk be, ez azért elég megnyugtató, tekintve, hogy a legnagyobb problémák általában a leginkább alkalmatlan időpontokban szoktak bekövetkezni. Azt hiszem, ebben mindannyian egyetérthetünk. Ha nagy a vészhelyzet, akár egy órán belül is a helyszínre ki tudnak jönni, hogy a nagyobb fokú anyagi kárt meg lehessen előzni. Nem csoda ez a profizmus, hiszen a cég 32 év szakmai tapasztalattal rendelkezik, így biztosan láttak már egyet s mást. Az általuk elvégzett munkára garanciát is vállalnak, amelynek részleteit a weboldalon lehet részletesen elolvasni. Nekem ez mindig egy nagyon jó mutató volt. Hiszen, ha a szakember garanciát vállal a munkájára, akkor feltételezhető, hogy olyan minőségben végzi el azt, hogy azért tudjon felelősséget is vállalni, nem célja az ügyfelének az átverése. Szerencsére gyorsan tudtam beszélni a vállalat munkatársaival, és megbeszéltük, hogy mikorra fog kijönni a vízvezeték szerelő. Mivel addig volt még egy kis időm, miután elhárítottam a nagyobb gondokat, úgy döntöttem, hogy maradok még a vizgazfutesszerelo24.hu oldalán, és böngészek még egy kicsit.

Először is nagyon érdekelt, hogy mik lehetnek a csőtörésnek a lehetséges okai. Erre azt a választ kaptam, hogy legtöbb esetben azt az idő és az emberi tényezők váltják ki. Mert sajnos el kell fogadni, hogy vannak olyan problémák, amelyek a legtökéletesebben megtervezett vízrendszert is ki tudják kezdeni. Bevallom, ezt nem olvastam túl boldogan. A csövek egyik legnagyobb ellensége a korrózió, amely a mindennapok során sok gondot tud okozni. Régebbi típusú épületeknél fordul elő ez sokszor, hiszen korábban még nem nagyon fektettek hangsúlyt az időtálló anyagok használatára, illetve nem is nagyon volt rá lehetőség. Itt rájöttem, hogy nálam is valószínű ez a ludas, hiszen egy régi építésű, nagypolgári lakásban lakom én magam is. Szerencsére a vízvezeték szerelők gyorsan kiértek, és minden gond nélkül elhárították a problémákat. Biztosan legközelebb is ezt a céget fogom választani hasonló probléma esetén.