Ha én cégalapító lennék

Szóval, ha én cégalapító lennék egy olyan céget alapítanék, ami zenészekkel foglalkozik. Tulajdonképpen egy menedzser cég lenne, de fontos szempont lenne, hogy képzett zenészekkel dolgozzak, akik ismerik is a zenét és a tehetségük mellé tudás is társul. A zene ugyebár mindenkié, de szerintem egy szakembernek előtérbe kell helyezni, hogy a zenészei tényleges tudás birtokába legyenek, hiszen, ha valaki megdolgozott a tudásért, akkor sokkal jobban becsüli is azt, mintha csak az ölébe hullik a hírnév és különösebb munka nélkül jut hozzá.

De persze, ha cégalapító lennék, akkor túl azon, hogy alaposan megválogatnám kikkel dolgozom, azt is nagyon figyelném, hogy milyen cég segít nekem vagy hol tudok tájékozódni. Találtam is egy olyan oldalt, ahol rengeteg átfogó tudás van fent. A Gross cégcsoport alapvetően székhelyszolgáltatást nyújt, ami egy vállalkozók részére szerintem elengedhetetlen lehet, hiszen minden cégnek kell, hogy legyen bejegyzett székhelye, ami adott esetben ugye problémás kérdés, hiszen rengetegen vannak, akik a céget, amit indítanak otthonról tudják koordinálni. Ilyenkor felmerül a kérdés, hogy jó-e, ha az otthoni címünk a bejelentett székhely is, és lényegében erre a problémára nyújt megoldást a Gross cégcsoport, akiknek egy igazán jól felépített weboldaluk van. Ezen a felületen, ha én cégalapító lennék, akkor egészen hosszú ideig nézelődnék, ugyanis sok, érthető cikk van fent, amik leírják, hogy mikre kell figyelni, min bukik el sok cégalapító, amikor belevág a kezdetekben. Pontos leírást találunk arról, mikor érdemes felkeresni a könyvelőt. Segítek, már azelőtt, hogy belelendülnénk a cég alapításba. De találunk fent leírást arról, hogy bizony érdemes átnézni az irataink, mielőtt az ügyvédhez indulunk, nehogy pont akkortájt járjanak le, illetve, hogy milyen plusz költségek merülhetnek fel, amikre lehet, hogy elsőre nem is gondolunk.

De nem csak cégalapításban találunk fent tömérdek információt, hanem akár, ha már meglévő cégünk van és abban következik be változás. Itt is olyan szabályok vannak, amik felett nem mehetünk el anélkül, hogy ne tudnánk mi a feladatunk. Már ott kezdődik, hogy minden a cégünkben történő változást 30 napon belül jeleznünk kell a cégbíróság irányába. A fantasztikus az, hogy a Gross cégcsoporton belül ezt is megtehetjük, ők segítenek benne, sőt külön felhívják rá a figyelmet, hogy, ha már módosításra kerül sor inkább kétszer is gondoljuk még milyen változtatásokra van szükség, mivel egy időben több módosítás nem jár náluk többletköltséggel. Ha ezt jól átgondoljuk megspórolhatjuk magunknak, hogy pár hét vagy hónap elteltével újra egy hasonló kiadásra legyen szükségünk.

Bár úgy tűnik nagyon eltértem a zenétől, de az az igazság, hogy cégalapítóként ebben a szakmában is pont ugyanolyan körültekintően kéne eljárnom, mint bármilyen más területen. Hiszen a zenészeim is csak úgy lennének teljes védelem alatt, ha az én tudásom elegendő ahhoz, hogy biztosítsam ezt nekik és, ha már a cégalapító a cégalapítás pillanatában elcsúszik, az elég nagy problémának minősül szerintem. Emellett a menedzser irodám természetesen a zenére fókuszálna és az olyan tehetségekre, akik nem voltak restek tanulni és komoly szellemi tudás is társul a tehetségükhöz, ami szerintem elengedhetetlen része ennek a szakmának. Hiszen a régi, nagy zenészek is rengeteget tanultak és gyakoroltak ahhoz, hogy magas fokon tudják űzni a zenélést. Valahogy így indulnék én cégalapítóként a grossoffice.hu segítségével, az idő pedig eldöntené, hogy jól gondoltam-e ki a dolgokat.