Nem mindegy, milyen a szappan alapanyaga

Két dologba vagyok szerelmes ezen a világon: a zenébe és a kézműveskedésbe. Tudom, ez túlzóan hangozhat, de ez a két dolog olyan szinten ki tud kapcsolni, hogy megszűnik körülöttem a világ. A zene sajnos csak hallgatás szintjén szerepel az életemben, de a kézműveskedés értelemszerűen alkotást jelent, nem pedig a remekművek nézegetését.

A kézműveskedésen belül is külön kedvencem a szappankészítés. Nem kifejezetten elterjedt hobbi ez (bár örömmel tapasztalom, hogy egyre nyitottabbak ezirányba az emberek), de ha egyszer elkezded, sose fogod beérni többet a bolti szappannal.

Miért pont a bolti szappanhoz hasonlítom? Ennek nem csak az elfogultság az oka, hanem az is, hogy az első szappankészítős próbálkozásom egészségügyi okokból történt, ugyanis allergiás lettem a bolti kozmetikumok néhány összetevőjére.
Amikor erre rájöttünk, akkor javasolták a szappan otthoni készítését, ám ez sem volt olyan könnyű. Mivel egy allergiásnak egyáltalán nem mindegy, miből van a szappan alapanyaga, a beszerzési helyek között sokat ingáztam, mire megtaláltam a megfelelőt.

Ez nem más lett, mint a Pipere Porta webáruház, ahol magas minőségű szappan alapanyagok vannak remek áron, és mindegyik itt talált dolog kompatibilis az érzékeny bőrrel is.

A Pipere Porta áruházban könnyen eligazodtam, ugyanis minden szuper rendszer szerint van kategóriákra bontva, az oldal könnyen kezelhető, gyors, és nem mellesleg a dizájn is király.
Az egyes termékekhez részletes leírások tartoznak, ami nekem külön jól jött, amikor a szappankészítős “kényszerhobbimhoz” kerestem dolgokat, ugyanis számomra nem mindegy, mit tartalmaz az általam készített szappan alapanyaga.

Az áruházban nem csak az alapanyagok jók, hanem az egész rendelési folyamat is gördülékeny.

Lehetséges náluk regisztráció nélkül vásárolni (eleinte én is így boltocskáztam, amíg csak teszteltem a termékeket), de az amúgy is könnyed folyamatot még inkább meggyorsítjuk, hogyha a regisztráció mellett döntünk.
Ekkor el tudjuk menteni az adatainkat, így nem kell majd újra és újra beírogatni minden alkalommal.

A fizetési módok biztonságosak, és óriási örömömre végre nem csak futárszolgálatos, hanem csomagautomatás lehetőség is van náluk! Ezt én sokkal jobban szeretem, ugyanis sokat jövök-megyek, és bonyolult a futárral egyeztetni mindig, hogy tuti otthon legyek, amikor jön.

Bár eleinte a szappankészítésbe a külső körülmények miatt fogtam bele, mostanra már annyira megszerettem, hogy a zene mellett a második kedvenc hobbimmá vált.