Remek webshopot ajánlottam a barátomnak, ahonnan beszerezhető egy rozsdamentes serpenyő

Zenészként nem könnyű az élet, de nem is olyan nagyon nehéz. Azt csinálom, amit szeretek, és megélek belőle. Ennél többre miért vágynék? Persze nem úgy kell ezt elképzelni, hogy turnézó világsztár vagyok, aki állandóan úton van, hanem csak egy egyszerű zongorista, aki egy kellemes étteremben szórakoztatja a vendégeket estéről estére. A tulajdonos régi barátom, így jött szóba ez a lehetőség, és ezért is működik ilyen remekül évek óta. Nem mondom, vannak kemény esték, amikor például egy nagyobb, igen vidám társaság bérli ki a helyet, olyankor nincs sok nyugtom. Máskor viszont tudok szüneteket tartani, és ilyenkor szoktam a tulaj barátommal is beszélgetni kicsit. Egy ilyen alkalommal került szóba a rozsdamentes serpenyő utánpótlása is, amihez egy remek megoldást találtam neki a hunniakristaly.hu weboldal formájában!

Szóval egy ilyen nyugalmasabb estén az egyik szünetemben beszélgettünk, és akkor említette kedves barátom, hogy kezd nagyon elhasználódni a konyhai felszerelés, mielőbb pótolni kell, mert a szakácsok morgolódnak. Azt is mondta, hogy a rozsdamentes serpenyő lenne az egyik legfontosabb, mert már csak két használható maradt, és folyton vita van belőle, hogy ki használja. Márpedig egy nyüzsgő éttermi konyhában nem megengedhető, hogy a személyzetnek rögtönöznie kelljen, vagy várni egymásra. Ráadásul nem lehet akármilyen edényeket szolgálatba állítani, komoly előírások vannak arra vonatkozóan, hogy milyen követelményeknek kell az eszközöknek megfelelnie. Ha nem így lenne, hamar eluralkodna a káosz. Csak a megfelelő minőségű és anyagú dolgok jöhetnek szóba, jelen esetben a rozsdamentes acél. Abból is a minősített fajta, ami be is váltja a hozzá fűzött elvárásokat, és nem kezd el rozsdásodni pár év után, mint a gagyi darabok.

Ezen gondolkodva hazafelé támadt egy olyan ötletem, hogy besegítek neki, elvégre mire valók a barátok? Otthon bele is vetettem magam a dologba, hol szerezhető be kifejezetten vendéglátásba való, kitűnő minőségű rozsdamentes serpenyő. Ha találok ilyet, akkor az valószínűleg olyan oldal lesz, ahonnan a többi dolog is beszerezhető apránként, hiszen mi értelme lenne csak serpenyőket árusítani? Így akadtam a Hunnia Kristály weboldalára, amelyik az egyik legrégibb ilyen jellegű vállalkozás. Éttermek, kávézók, cukrászdák, menzák, üzemi konyhák eszközzel való ellátására szakosodtak, minden beszerezhető tőlük, amire egy vendéglátóipari helynek csak szüksége lehet. Itt némi keresgélés után rá is találtam, hol lelehető fel az oldalon a rozsdamentes serpenyő kínálat. Én ugyan nem értek a dologhoz, de azt egyből láttam, hogy itt igen komoly választékkal állok szemben. Nekem a serpenyő csak serpenyő, de egy profi szakács valószínűleg mindegyikről tudja, hogy mire és hogyan használható. El is küldtem gyorsan a barátomnak a linket, hogy másnap, ha felkel, rögtön tudja is tanulmányozni.

Másnap este a tulajdonos már egyből azzal fogadott, hogy nagyon köszöni a segítséget, az életét mentettem meg. Mondtam neki, hogy ennyire azért ne túlozzuk el a dolgot, de nagyon szívesen. Elmesélte, hogy a szakácsokkal karöltve megnézték elsőként a rozsdamentes serpenyő kínálatot az általam küldött oldalon, és rögtön ki is választották azokat, amikre szükségük van. Innentől kezdve már csak idő kérdése, hiszen a rendelést egyből le is adta, hogy mikor érkeznek meg ezek a vadonatúj, csúcsminőségű eszközök. Örülök neki, hogy tudtam segíteni, hiszen ezen az éttermen múlik az én megélhetésem is. És hát nem mellesleg azért is külön örülök, hogy ennyivel is tudtam támogatni egy régi barátot.