Zenehallgatás közben is jelentkezhetsz diákmunkára

A zene nagyjából mindig szól nálam. Ha éppen A-ból B-be megyek, vagy otthon beadandót írok, esetleg főzőcskézek (na persze csak valami egyszerűt), tuti megy közben valami. Egyébként nem tudok énekelni vagy profin játszani egy hangszeren, nagyjából elgitározgatok, de nem sok érzékem van a dologhoz, inkább csak a lelkesedés hajt. Ellenben a barátnőmnek nagyon szép hangja van, zongorán kíséri is magát, szóval öröm hallgatni, amikor néhanapján sikerül rávennem, hogy ugyan énekeljen már egy kicsit előttem is. Ha ilyen tehetségem lenne, biztos, hogy egész nap énekelnék! De így marad a zenehallgatás, és igazából ezzel is jól elvagyok, nem mondom. Főleg mostanában, ahogy több a szabadidőm, jól jönnek ezek a zenehallgatós-pihengetős időszakok.

Viszont ez a több szabadidő arra is késztet, hogy valami hasznosat is kezdjek magammal, így eszembe jutott például a diákmunka – amúgy se jönne jól a pluszpénz, és biztos vagyok benne, hogy az őszi féléves óráimmal is össze tudnám hangolni a munkát. Ha valaha is azt gondoltam, hogy igazán jó diákmunkát nehéz találni, akkor most meg kell köveznem magam, mert nem is tévedhettem volna nagyobbat: a TopiWork Iskolaszövetkezet oldala ugyanis tele van jobbnál jobb ajánlatokkal diákmunka terén. Diákmunkán belül pedig a gyakornoki pozíciók, az időszakos melók, az otthonról betölthető pozíciók is értendők, szóval bőven van miből választani. A különböző iparágak alapján is rá tudsz keresni a munkákra a weboldalukon, de az aktuális állások között is szét tudsz nézni már a kezdőlapon. a különböző szűrési feltételek igazán megkönnyítik, hogy mindenki megtalálja a számára legmegfelelőbb opciót, a részletes adatlapok pedig segítenek a választásban. Minden munka leírásánál szerepel az adott pozíciónál elérhető órabér is (néha intervallumosan megadva, de a legtöbb esetben konkrét összeggel), emellett a legfontosabb elvárások és az általuk kínált dolgok is.

Ha tehát diákmunka keresésében vagy épp, szerintem az egyik legkényelmesebb megoldás az, ha bármikor, bárhonnan, akár a telefonod vagy a tableted segítségével tudod böngészni és megpályázni a legújabb állásokat. Elég, ha be van izzítva egy profi önéletrajz, és néhány kattintással már jelentkezni is tudsz az álommunkára! Ma belevágok én is, és feltérképezem a legszuperebb állásokat a TopiWork Iskolaszövetkezet oldalán. De nyugi, csomó állás van meghirdetve, szóval nem fogom az orrotok elől elhalászni a lehetőséget…