Éppen tengeri vitorlás élményhez keresek zenéket

Mert ez a mániám, bármit csinálok, szeretem a megfelelő zenével feldobni!

Már, amit lehetséges persze – ez nyilván főleg a szórakozásomra, kikapcsolódásomra szolgáló dolgokra vonatkozik. Imádom az olyan társas programokat is, melyek közben zene szól, de a magányosokat is azzal dobom fel még jobban, hogy szól a fülemben valami. Kiránduláshoz, sportoláshoz, egyebek… Nos, várom a tippeket, hogy mi illene a vitorlás élményhez.

Bizony, eredetileg “tengerit” mondtam, pedig a Balatonról van szó, konkrétan a https://balatonpro.hu/vitorlas-berles-balaton/ webcímen megtalálható szolgáltatásról. Van egy kimerítőbb élménytúra-szerűségük, ami a tengeren hajózás atmoszféráját teremti meg. Na ettől sokat várok!

Szóval, a BalatonPRO nevű társaságtól lehet bérelni vitorlásokat, ha van, aki szakértő kezekkel tudja azt “terelgetni”, rövidebb időre, illetve több napos “tengeri élményt” is nyújtanak, mert ilyenkor hosszú ideig ki sem kell kötni, ott lehet aludni a hajón, mint a filmekben, és persze ehhez kapitányi szolgálat is jár, mert ez inkább a kényelemről, a kényelmünkről szól. Pont, mintha az Adrián lennénk! Mindenkinek ezt újságolom újabban.

Nem annyira gyakorlottaknak, akiknek még friss a jogsijuk, ahogy írtam, hajóvezetőt is biztosítanak, olvassátok el a lényeget itt: https://balatonpro.hu/vitorlas-berles-balaton/. Mi is ilyenre vállalkoznánk azért inkább először (bár van a társaságunkban olyan, aki hajózott már sokszor, tengeren is), de nagyon érdekel minket a többnapos program is. Először kipróbáljuk a rövidebbet, de mindenhol csodás beszámolókat olvasunk a BalatonPRO programokról, szóval nincs kétségünk, hogy nagyon jó lesz bármelyik.

A több napos túrát, amire sokan mennénk persze össze kell még szervezni, ezért sem kapkodunk, de nem bírunk pár barátommal egyszerűen többet várni arra, hogy kicsit végre kiszabaduljunk a munkából, ezért lesz a nyár elején is egy ilyen kis kalandunk! Szerintem pihentető lesz, én legalábbis ezt a részét fognám meg jobban, noha a többiek azért rajongnak, mert írják a BalatonPRO-oldalon, hogy fürdőzéssel és egyebekkel is egybe lehet kötni a hajózást.

A több napos hajózáson pedig majd, akár 8-10 fő is részt vehet. Ekkora kvótát mi nem merítenénk ki, és egyébként is jobb – a leírások szerint – ha legfeljebb 8 főre tervezik a hosszabbat a jelentkezők (az ott alvás, a hely miatt…), de ennyi embernek nagyon kényelmes lehet. És, természetesen, nem idegenekkel kell összezárva lenni – ezek privát programok, bárhányan is legyünk. Ha kisgyerekkel akar menni bárki, akkor mondjuk lehet 10-11-re is tervezni (két nagyobb család mondjuk).

Szóval örülök, hogy ilyen csúcs progira leltem, remélem a zene is meglesz végül, de mindennél jobban lelkesít, hogy végre engem is vár a Balaton! A strandolás nem annyira az én műfajom, de ez nagyon. Azért persze a látvány lesz a lényeg, és a fedélzet hangulata, nem a zene. Mindenkinek ajánlom figyelmébe: https://balatonpro.hu/vitorlas-berles-balaton/.